Journal Entries

la travesia

  • 7
  • 0
Date: 21 Dec 2006
Locations:

saloum, gambia, ziguenchor i guinea bissau

  • 2
  • 0
Date: 05 Dec 2006
Locations: Ngor , Foundiougne , Ziguinchor , Bissau , Bubaque

RSS Feed   |   What is RSS?

A Bord del Travieso amb Angel Roldan

la travesia


Guestbook Videos Photos Animated Map
la travesia a bord del veler travieso... ha durat 15 dies, de l illa de caravelha a bijagos, guinea bissau, fins a fernando de noronha, a 200 milles del brasil continental. Es dificil explicar el que ha estat... Primer de tot ha estat dur, gratificant i diferent. Els dies tots son molt iguals, hi han poques cosses que trenquin la monotonia. Amb l angel podem presumir d haber ho fet tot a vela ja que el motor no ens anava.
Dofins, a vegades a centenars seguint el veler, balenes curioses, atuns a centenars, dorados, peixos voladors, ocells que no se que fan al mig de l ocea i dos gallines han estat els nostres acompanyants, alguns han entrat dins la paella... La pesca es una de les grans distraccions i arribes a treure uns bons exemplars...

La veritat es que es dificil descriure la sensacions, estas al mig del no res, pero amb un horitzo encalitxat, es com si estiguessis flotant constantment en un nuvol. A vegades fent guardies a la nit, esta tot completament negre, es com avanzar en el no res, es irreal, o d altres guardies un cel profundament estrellat. El veler fa molts petits sorolls de tota mena, a vegades la mar d rars, arribes a confondrels amb cants d ocells, veus, xiulets, passes... Sobretot quan fas les guardies on mai acabes de saber si estas dormint o despert, de guardia o reposant...
A damunt de coberta, amb bon vent, et sents com un rei al mig de l ocea, com si el veler, la mar i el vent s entenguessin a la perfeccio.
Desde dins del veler, sents els xiscles de l ocea quan el veler com un ganivet gegant el talla al seu pas...


Molt cansament, ja que degut a problemes al no carregar la bateria haviem de timonejar molt. Somnis molt estranys i la extranya sensacio de portar algu invisible a bord. Mica en mica aprens a estimar l ocea i la situacio que estas vivint, el cos s acostuma al cansament, les guardies i a les rutines.

L angel ha estat un excelent company de viatje, puc dir que hi he fet un bon amic a part de tot, i em considero molt afortunat de haber pogut fer aixo al seu costat, ha tingut molta paciencia amb mi i hem rigut molt, es una gran persona de la cual estic aprenent molt.

La navegacio va ser:
7 dies encalitxats d alisis del hemisferi nord d empopada i quartelar seguint un rumb de 250 que vam fer unes 900 milles.
Seguits de 4 dies de xafegs, clarianes, llamps, trons i cels increibles amb molt poc vent en la zona de calmes equatorials seguint un rumb de 240, en els cuals vam fer unes 150 milles.
I 4 dies solejats de alisis del hemisferi sud de cenyida i traves, ben escorats, ben contents i amb rumb 220 que ens van portar finalment fins a fernando de noronha. Veure terra i xafar la representaria una gran alegria pero resulta igualment estrany. L ultim tram van ser unes 500 milles.

Locations Visited:

Guestbook Videos Photos Animated Map

Comments

No comments added

Add a Comment

Login to add comments