Tobias's Journals

Tobias's HomeJapan zomer 2007Railpass

Entries:

Japan zomer 2007

Railpass |

Vandaag had ik met Christophe afgesproken om naar Brussel te gaan om onze railpassen te kopen. Zijn vader wou in de voormiddag rijden, dus moest ik tegen 10u naar Keerbergen komen.
Nu was dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Mijn slaapgewoonten zijn de laatste tijd verschrikkelijk uit de hand gelopen, waardoor ik dus alle moeite van de wereld had om zo vroeg op te staan.

Nu goed, om half 10 was ik de baan op. Onderweg nog even in de file gestaan omdat een oud mannetje met zijn auto frontaal op een vluchtheuvel was geknald en daarmee onze rijstrook blokkeerde. Iedereen die van Mechelen richting Bonheiden wou moest dus links van de vluchtheuvel voorbij, waardoor al snel een opstopping ontstond.

Verder ben ik zonder problemen in Keerbergen geraakt, om van daaruit naar Brussel mee te rijden.
Iets na 11 waren we daar en stonden we in het kantoor van Japan P.I. Travel.
De mevrouw daar herkende mij blijkbaar nog, maar echt moeilijk is dat niet... Ik ben waarschijnlijk de enige niet-Japanner die daar het voorbije jaar langs is geweest voor een railpass. :)

Onze 14-dagen railpass zou 309 euro kosten, ongeveer de prijs die we gerekend hadden. Christophe had _uiteraard_ geen cash geld bij en echte Japanners dat ze zijn aanvaardden ze geen bancontact. Christophe moest dus even aan een ATM geld gaan afhalen, terwijl ik ter plaatse bleef om de railpassen zelf in orde te krijgen.

Minder dan een half uur later stonden we alweer buiten met onze nieuwste aanwinst.

Christophe is vandaag ook nog Japans geld gaan bestellen bij zijn bank. Ik ga nog even wachten met mijn geld te gaan wisselen in de hoop dat de yen wat zakt in waarde.
Een kleine maand geleden stond hij nog op 168 yen per euro, nu is dat nog amper 159 yen...

Locations Visited: Kontich, Keerbergen, Brussel


Comment
Nu wil ik toch wel eens weten hoe jij aan je rail pass bent geraakt!
Posted by: Christophe Delaplace on 14 Aug 2007

Add Comment

Comment Policy:

Only signed in members can comment on journal entries. Please sign in now or register if you would like to leave a comment. Comments are sent to the owner of this journal for approval before being made live on the site.